Afslapning og inspiration

Når man skal finde på hvad der skal laves til en børnebog, så er det vigtigt at koble hjernen fra engang imellem og bruge noget tid på at finde inspiration til de mange historier. Vi har hver vores forskellige måde at gøre dette på og jeg har også et par forskellige måder hvorpå jeg søger inspiration når det er nødvendigt. En af de måder hvorpå jeg søger inspiration er ved at kigge på historiske begivenheder og kultur og finde på andre indgangsvinkler hertil hvor man nærmest altid kan trække noget ud af det som kan blive til noget der passer i et børneunivers. Til dette bruger jeg en hel række af forskellige kilder, hvor jeg blandt andet har en del bøger jeg kigger i, samt internetsider jeg tit vender ind på for inspiration som fx Muskos Blog som jeg har brugt en del gange før.

musko

Ud over at kigge igennem i de forskellige kilder, så er det også en god ide at få koblet af og rense hovedet som jeg også nævnte tidligere. Dette gør jeg blandt andet ved at tage en dag hvor jeg lukket helt af fra omverden hvor jeg køber ind i god tid og så ellers bare slukker for telefon og computer og hvad der ellers kan forstyrre. Normalt bruger jeg så hele dagen på at høre musik eller læse lette bøger. Tit bliver det også til en tur ude i naturen hvor jeg med den friske luft får helt fornyet energi så jeg er klar til nye udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *