De mange forskellige typer børnebøger

En børnebog er ikke bare en børnebog. Der er et stort utal af forskellige muligheder når det kommer til børnebøger. For det første så er det selvfølgeligt skrevet til forskellige aldersgrupper, hvor der findes bøger uden tekst til de helt små hvor det er det visuelle der gælder. Samtidig er der også børnebøger til de lidt større børn som kan læse selv, men som også giver forældre mulighed for at læse højt hvis deres børn stadigvæk ikke er helt læsefærdige endnu.

Det kan være svært at finde rundt i de mange børnebøger når der er så mange muligheder, som blot viser at børnebøger er et helt unikt univers med mange forskellige facetter. Til dem som har lidt svært ved at finde rundt i det, eller til dem som mangler lidt inspiration, så kan jeg anbefale følgende artikel hvor der er en god guide til at vælge bøger ud fra de forskellige aldersgrupper, hvor man kan finde god inspiration til de rigtige bøger. Bøgerne på listen er alle nogle af de bedste børnebøger vi har i Danmark og alle nogen jeg helt klart kan anbefale, selvom jeg dog nok ville have lavet listen dobbelt så lang.

Der er nok at tage fat i når det kommer til børnebøger og jeg kan selvfølgeligt også anbefale at kigge lidt nærmere rundt hvis man gerne vil have fat i nogle bøger der ikke er så alment kendte. Det er rigtig tit at man falder over et lille mesterværk hvis man kigger lidt ekstra rundt omkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *